Foto Un nou cicle de Testimonis aquesta tardor

Un nou cicle de Testimonis aquesta tardor

Comencem un cou curs i ens retrobem amb el cicle «Testimonis. Memòria d'un passat recent», organitzat per Carrutxa en col·laboració amb l'Arxiu Municipal de Reus, una activitat amb la voluntat de donar a conèixer la memòria més recent de la ciutat de Reus i del seu entorn comarcal. De nou, diverses persones, pertanyents a diferents àmbits d’actuació de la vida social i ciutadana, ens parlaran de les seves experiències, oferint-nos el seu testimoni en forma de xerrada. «Testimonis» forma part de la setena edició dels Tallers i Jornades de Memòria Oral que coordina l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, del Departament de Cultura de la Generalitat.

En les intervencions d’aquest curs coneixerem la realitat social i política de l’homosexualitat i el lesbianisme, abans, durant i després de la transició espanyola; el naixement de l'Escola Dr. Alberich i Casas, al barri de la Immaculada; les activitats culturals al carrer d'un grup de joves a finals del setanta i començaments dels vuitanta del segle passat, Taronjada Natural; i la vida tothora compromesa d'una persona com Ramon Claret, en una xerrada «testimoni de testimonis».

Els enregistraments de les seves intervencions es dipositaran al fons de memòria oral de l'Arxiu de Reus, perquè en el futur siguin un document consultable pels investigadors i les persones interessades.

Dijous 18 de setembre
Mariona Quadrada
Taronjada Natural, una sotragada al cor de Reus
Presenta: Tre Borràs

Dijous 23 d’octubre
Miquel Reverte i Caterina Martí
L’homosexualitat i el lesbianisme, abans, durant i després de la transició espanyola
Presenta: Caterina Martí

Dijous 6 de novembre
M. Teresa Vallverdú
Una escola per un barri
Presenta: Daniel Pi

Dijous 27 de novembre
Salvador Palomar
Ramon Claret i Gual: resistir és viure
Presenta: Joan Maria Rosich

Tots els actes tindran lloc a la sala d’actes de l’Arxiu de Reus (c. Sant Antoni M. Claret, 3)
a 2/4 de 8 del vespre

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter