Foto Aquest octubre reobrim el centre de documentació

Aquest octubre reobrim el centre de documentació

Aquest mes d'octubre, Carrutxa enceta una nova etapa que, de fet, suposa el retorn al projecte que l'associació va iniciar el 1985, fa quasi trenta anys: el centre de documentació. En un nou local a planta baixa, al carrer Nou de Sant Josep, 10, i amb les tecnologies que actualment possibiliten l'emmagatzematge i l'accés al coneixement, el centre de documentació vol ser un espai de coneixement, d'impuls a la recerca i de dinamització cultural, base i complement de les activitats que l'entitat desenvolupa en col·laboració amb institucions i altres associacions.

Un cop acabada la revisió de la nostra biblioteca especialitzada, en aquest moment són els nostres objectius prioritaris la catalogació dels materials acumulats durant anys —en procés de digitalització més o menys avançat— i l'organització d'altres fons documentals per a posar-los a l'abast del públic. No cal dir que, comptant amb l'esforç voluntari d'un grup de persones, l'entitat necessita també més recursos econòmics per a fer front a aquesta nova etapa. En aquest sentit, volem agrair l'aportació cabdal que féu els nostres col·laboradors, sense deixar pas de cercar-ne de nous. Entenem que Carrutxa —sense renunciar als convenis amb les institucions, que són diner públic i han de revertir en actuacions públiques— ha estat i és un projecte autogestionat que es fonamenta en col·laboracions i complicitats d'un col·lectiu ampli de persones.

D'altra banda, aquest mateix mes, diverses persones vinculades a la redacció de la revista Caramella, editada inicialment per tres associacions —Carrutxa, Solc i Tramús—, estan impulsant la creació d'una nova associació, d'àmbit nacional, amb l'objectiu de continuar publicant la revista i altres projectes editorials. Des de Carrutxa, saludem aquesta iniciativa i manifestem la nostra voluntat de col·laborar en aquesta nova etapa de la revista, entre altres coses, aportant-hi continguts o col·laborant en les tasques de la seva distribució. I esperem, igualment, continuar podent fer arribar la revista als nostres col·laboradors.

Tanmateix, el nostre és un projecte de servei al país sencer partint d'un àmbit geogràfic territorial concret: el Baix Camp i el Priorat, oberts a la col·laboració amb altres associacions i col·lectius del territori. I, evidentment, també continuem endavant amb el nostre projecte editorial, que ens ha portat a publicar desenes de llibres i opuscles, comptant amb una editorial i una xarxa de distribució, mitjançant llibreries, pròpies.

Per tot això, us animem a venir a conèixer el nou local, si encara no ho heu fet, i a fer-vos-en col·laboradors, si encara no en sou, per a continuar endavant amb la nostra feina.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter