Foto Exposició «Una ciutat de romanços»

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus presenta, fins al 31 de març, l'exposició «Una ciutat de romanços». La mostra anirà acompanyada de diverses activitats, com les vistes comentades a càrrec de Jordi Jubany, el dimecres 25 de març a les 8 del vespre, o l'actuació de Bravium teatre, amb el seu espectacle de carrer El carro dels romanços, el dimecres 18 de marça, a 2/4 de 6 de la tarda.


La ciutat de Reus es va caracteritzar per una considerable producció de fulls impresos per al consum popular: romanços, cobles per a cantar i anar a rondar, auques, peces teatrals, estampes o goigs...
amb autors tan prolífics com Josep Ferré (a) Queri. Fulls impresos que es venien als mateixos obradors o en altres establiments i que circulaven per un ampli territori a partir de venedors ambulants que els recitaven o cantaven per captar l'atenció del públic.


En la difusió d'aquests textos  l'oralitat hi jugà un paper important, tant pel que fa a la venda com al seu ús. En una societat on bona part de la població era analfabeta, la transmissió oral dels continguts hi juga un paper important.


Amb aquesta exposició, la Biblioteca Central Xavier Amorós vol donar a conèixer la importància d'aquest patrimoni cultural, d'una producció que ens ha deixat centenars de fulls impresos que es troben en col∙leccions públiques i d'entitats o particulars. Els plecs de fil i canya són precedents, en els continguts, el que avui transmeten les xarxes socials o d'una literatura fantàstica que avui ha esdevingut imatge virtual.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter