Foto Un nou llibre sobre la història d'Almoster

Un nou llibre sobre la història d'Almoster


Antonieta Prats i Sobrepere,
Les cases d'Almoster: tres segles d'història
Carrutxa i Ajuntament d'Almoster (Migdia serveis culturals), 2015

L’obra és fruit d’una recerca sobre les característiques de les cases del poble antic, els seus habitants i els records que tenen d’ells les generacions actuals.

La filòloga reusenca Antonieta Prats i Sobrepere, parteix dels records d’Enric Llevat i Sánchez, amb qui va editar el seu primer llibre Almoster: una memòria del poble, i es basa en la informació de dos censos dels segles XVIII i XIX. L’estudi, però, no hauria estat complet sense la complicitat i col·laboració de tot el poble.

Amb una prosa senzilla i suggeridora, l’autora ens fa entrar al llindar de cada casa per mostrar-nos les generacions que l’han habitada, els renoms que han tingut, els neguits que els feien viure i el tarannà dels personatges més singulars. El llibre, que ha estat editat per Carrutxa i patrocinat per l’Ajuntament d’Almoster, es presentarà el diumenge 29 de març a 2/4 de dotze al Teatre Municipal de la localitat.

El llibre es presentarà també a Reus, el dimecres 15 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, a l'Arxiu (C/St Antoni M. Claret, 3)




.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter