Foto Una presentació amb aire de romanço

Una presentació amb aire de romanço

 

Com s'acostuma a fer a Reus, quan s'apropa Sant Jordi es fa una presentació conjunta de llibres editats en els últims mesos que tenen alguna mena de vinculació amb la ciutat o la comarca: obres que estan escrites, prologades, il·lustrades o traduïdes per persones del territori. Tot plegat una bona pila de llibres que suposa un repte considerable comentar o, senzillament, anunciar.

Enguany, en la línia de les activitats que s'han realitzat a l'entorn dels romanços i la producció reusenca de literatura de fil i canya, la Biblioteca Central Xavier Amorós ha acollit una divertida proposta, a càrrec de Jordi Jubany, joglar del segle XXI, que amb tonades diverses, amb aire de romanço, cançoneta infantil i alguna lletania, ha enfilat títols, noms i alguna referència concreta als continguts, per a fer un repàs prou exhaustiu a una considerable producció editorial de més de cent títols.

Una excel·lent iniciativa, que va tancant un primer cicle dedicat als romanços, impulsat des  de la tardor de 2014 per l'Arxiu Municipal, la Biblioteca Xavier Amorós i Carrutxa. Encara, el dijous 23 es podrà veure a la sala del Castell, l'exposició «Reus, una ciutat de romanços» i el dilluns 27, a 2/4 de 8 del vespre, a l'Arxiu Municipal, Salvador Palomar parlarà de romanços de minyones com a intruducció a la presentació reusenca del llibre de Laura Poblet, Anar a servir. Les minyones del Priorat a Reus, editat per l'Arxiu del Priorat i Carrutxa.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter