Foto Llegir i conèixer  Cels Gomis i Mestre

Llegir i conèixer Cels Gomis i Mestre

 

El fet que el Centre Cívic Llevant de Reus es trobi ubicat al carrer de Cels Gomis i Mestre va propiciar la celebració de la V Tarda Literària –que cada any organitza el Centre al voltant de la diada de Sant Jordi– dedicada a l'escriptor i folklorista reusenc del que commemorem el centenari de la seva mort.

Unes quaranta persones van llegir textos de diferents obres de Cels Gomis: des de rondalles o corrandes aplegades en els seus reculls de folklore a les seves poesies, escrits ideològics o de divulgació científica o de caire pedagògic que figuren en la seva nombrosa producció escrita. Membres de diferents associacions ubicades al barri –per part de Carrutxa hi van participar Ferran Sugranyes i Salvador Palomar– veïns, alumnes dels cursos i tallers que organitza el Centre Cívic i representants de l'Ajuntament van participar en l'activitat, la tarda del dimecres 29 d'abril, que va tenir com a preludi la lectura de textos, de la Zoologia popular catalana, per part dels alumnes de l'escola Rubió i Ors.

Tot plegat, un homenatge popular que va comptar amb la presència un nombrós públic i de membres de la família Gomis que ha contribuït a donar a conèixer la personalitat i el treball de Cels Gomis i Mestre, fins ara només una referència poc coneguda en la toponímia urbana.

Les lectures al Centre Cívic, han continuat, organitzades per l'escola Rubió i Ors, en el marc del programa Lexcit, els dimarts 12 i 19 de maig.

 

 

 

 

.

 

 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter