Foto Cançons de pandero a l'Aleixar

El diumenge 31 de maig, en el marc del programa «Cantar amb el pandero», va tenir lloc una xerrada a l'Aleixar, a càrrec de Salvador Palomar, amb una mostra de cançons a càrrec de Laia Pedrol i la col·laboració de Fina Anglès, que també va presentar l'acte.

L'Aleixar fou l'últim poble del Baix Camp on les majorales van cantar amb el pandero als casaments, bateigs i altres festes. La pràctica d'aquesta forma de cant acompanyat del pandero quadrat, a càrrec noies vinculades a la confraria del Santíssim, és ben coneguda a l’Aleixar gràcies als treballs de Fina Anglès i Soronellas, a la dècada de 1980, que les va anotar a la Guia de l’Aleixar i, sobretot, al seu estudi sobre el folklore paralitúrgic de l’Aleixar publicat dins el recull d’activitats del vuitè centenari de la població. També en el transcurs de la recerca de Carrutxa sobre les cançons populars del Baix Camp i el Priorat, publicada al Cançoner tradicional del Baix Camp i el Montsant (1988) vam aplegar algunes mostres del repertori de les antigues majorales.

Aquest diumenge es van poder escoltar, amb la tonada pròpia de la població, alguna de les canços que foren aplegades de la tradició oral i d'altres improvisades.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter